KOSTENLOSER Versand bei Bestellungen über 75€


Maak kennis met onze huiskunstenaar Peter Phillips en leer alles over zijn veelzijdige carrière, creatieve proces en inspiraties – plus hoe zijn ervaring zijn aanpak bij het ontwikkelen van Castle Arts producten heeft beïnvloed.


Hallo, Peter. Kun je ons iets over jezelf vertellen en ons inzicht geven in je carrière als kunstenaar?

Ik ben een veelzijdige kunstenaar met een achtergrond in verschillende aspecten van kunst, design en conceptarchitectuur. Na mijn studie heeft mijn carrière mij door rollen geleid als beeldend kunstenaar, illustrator, muralist, beeldhouwer, architectonisch ontwerper, creatief directeur, art director, schrijver en meer, verspreid over Groot-Brittannië, Spanje, Scandinavië, Azerbeidzjan en het Midden-Oosten. Oost.


Hoe ziet een gemiddelde dag eruit als resident artist bij Castle Arts?

Geen twee dagen zijn hetzelfde – de ene dag zou ik nieuwe kunst kunnen maken of tutorials kunnen samenstellen, en de andere dag zou ik een spannend nieuw productassortiment kunnen ontwerpen of aan het artwork voor onze verpakking kunnen werken. Ik ben ook betrokken bij storyboarding, producttesten, onderzoek, het evalueren van producten van concurrenten en het regisseren van fotografie voor productvermeldingen en grafisch ontwerp.

De diversiteit van mijn werk houdt niet alleen elke dag interessant, maar positioneert mij ook als een veelzijdige creatieve professional. Het snijvlak van kunst, onderwijs, design en zakendoen in je werk weerspiegelt een holistische benadering van creativiteit die zowel dynamisch als impactvol is.


Je hebt tijdens je carrière met veel media gewerkt. Heeft u een favoriet?

Traditionele media. Van houtskool tot olie, en alle technieken daartussen.


‘Dunstanburgh Dawn’


Welke kunststromingen zijn volgens u het meest invloedrijk geweest op uw praktijk?

De Italiaanse Renaissance is een cruciale invloed geweest – deze periode en de heropleving van de belangstelling voor klassiek leren en cultuur waren zo transformerend in de Europese geschiedenis. Het had een diepgaande impact op verschillende gebieden, waaronder schilderkunst, architectuur, beeldhouwkunst, literatuur, muziek, filosofie, wetenschap, technologie en onderzoek.

De Bauhaus School of Design heeft ook een grote invloed gehad. Het was radicaal in de combinatie van modern design en architectuur met kunst, ambacht en technologie.


Hoe ben je begonnen als kunstenaar?

Mijn reis begon op de universiteit, waar ik werd ondersteund door verschillende beurzen en beurzen. Ik heb ruim vijf jaar universitaire en postdoctorale studies afgerond die beeldende kunst, illustratie, beeldhouwkunst, grafisch ontwerp, kunstgeschiedenis/waardering en televisie/video omvatten, met een bijzondere interesse in architectuur.


Hoe zou u uw creatieve proces omschrijven?

Bij elk nieuw stuk zal ik eerst mijn doel bepalen, daarna is het tijd voor onderzoek, of het nu mentaal of moeilijk is. Het is in dit stadium belangrijk om open te staan ​​en te begrijpen dat verandering goed is. Vervolgens probeer ik mijn gedachten grofweg te visualiseren voordat ik de route die voor me ligt plan.

Vervolgens maak ik het werk in fasen, en zodra het voltooid is, zijn zelfkritiek en feedback beide cruciale onderdelen van het proces. Ten slotte zal ik mijn werk promoten.


‘Nationale Schatten’


Waar vind je inspiratie?

Inspiratie omringt mij; het zit in het leven zelf, en zelfs in de dood.


Wat of wie zijn je grootste artistieke invloeden?

Michelangelo is alles wat ik wilde zijn: een kunstenaar, beeldhouwer, dichter en genie met een 'eeuwige' erfenis.


Op welke kunstwerken of recente projecten ben je het meest trots?

'Dunstanburgh Dawn' - Kasteel van Dunstanburgh. Privécollectie, groot olieverfschilderij.

'Nationale Schatten', met 'De Drie Koningen': Red Rum, Arkle en Desert Orchid. Privécollectie, olieverfschilderij geveild ten behoeve van een liefdadigheidsinstelling voor kankerpatiënten.

De Vindolanda-muurschilderingen - Een verzameling van 12 werken, Hadrian's Wall, Northumberland National Park.

De Hermitage - Dag en nacht, Monte Carlo, Monaco.


'De Hermitage, Dag'


'De Hermitage, Nacht'


Aan welke Castle Arts projecten heb je onlangs gewerkt?

Ik heb gewerkt aan ons nieuwe kleurboek Amazing Butterflies en een reeks van vijf Castle Arts schetsblokken ontwikkeld voor verschillende toepassingen: acryl, mixed media, aquarel, zwaar tekenen en zwart (let op deze ruimte!).


Kunt u ons iets vertellen over uw rol bij de productontwikkeling en het testen bij Castle Arts, en hoe uw ervaring als kunstenaar hierop van invloed is geweest?

Mijn klassieke opleiding beïnvloedt mijn benadering van productontwikkeling en testen, waardoor ik een uniek perspectief kan inbrengen en ervoor kan zorgen dat onze producten niet alleen aan de technische specificaties voldoen, maar ook resoneren met de artistieke gemeenschap.

Ik ben in staat om een ​​creatieve flair in het ontwerpproces te brengen en te anticiperen op de behoeften van kunstenaars, waarbij mijn begrip van kleurentheorie, compositie en de tastbare verwachtingen van kunstmaterialen de basis vormen voor elke beslissing die ik neem in het ontwikkelingsproces.

Mijn rol omvat alles, van het bedenken tot het samenwerken aan ontwerpconcepten, rigoureuze tests en het onderhouden van contacten met het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van onze productiepartners. Samenvattend is het een mix van creativiteit, technische expertise en de toewijding om kunstenaars tools te bieden die hun vak naar een hoger niveau tillen en hun creatieve ambities faciliteren.


Wat is je favoriete Castle Arts product en waarom?

De 100-delige tekenset. Het heeft alles wat ik nodig heb op één plek voor al mijn schets-, teken- en illustratiebehoeften, en ook voor het plannen en voorbereiden van mijn grotere werken.


‘Vrouw op strand’


Waarom is kunst belangrijk?

Kunst is essentieel om zoveel redenen die verschillende aspecten van de menselijke ervaring raken. Het bevordert de cultuur, geeft vorm aan onze samenleving en brengt gemeenschappen samen. Naast esthetische waardering stimuleert kunst ook creativiteit, helpt het ons te communiceren zonder woorden, en kan het een positieve kracht zijn op het gebied van mindfulness, genezing, culturele identiteit en persoonlijke ontwikkeling.


Welk advies zou je geven aan beginnende artiesten?

Laat je fantasie de vrije loop en houd je niet in. Toewijding, praktijk, het opbouwen van betekenisvolle relaties, gemeenschappen, voortdurend leren en begrijpen hoe u uw werk op de markt kunt brengen, zijn allemaal essentieel. Ook is het belangrijk om op de hoogte te blijven van nieuwe productinnovaties en ontwikkelingen.


Wil je insider art-tips leren van Peter en ons team van professionele kunstenaars? Bekijk onze gratis videotutorials over artistieke kernvaardigheden, van compositie en beheersing tot specifieke mediumbeheersing.

Neueste Blogs

Alle anzeigen

Meet Our New Resident Artist: Hannah Thorpe
  • von Bethany Hamer

Lernen Sie unsere neue Resident Artist kennen: Hannah Thorpe

Begrüßen Sie Hannah Thorpe, unsere neueste Hauskünstlerin und wichtiges Mitglied des Teams hinter einem aufregenden neuen Kursangebot, das wir hinter den Kulissen entwickeln.

Weiterlesen

Meet Our New Resident Artist: Stephen Simpson
  • von Bethany Hamer

Lernen Sie unseren neuen Resident Artist kennen: Stephen Simpson

Lernen Sie Stephen Simpson kennen, einen unserer neuen Resident-Künstler und einen wichtigen Teil des Teams, das an einem aufregenden neuen Kursangebot arbeitet, das wir in Arbeit haben.

Weiterlesen

8 Reasons to Add the Harmonious Coloured Pencil Set to Your Collection
  • von Bethany Hamer

8 Gründe, das Harmonious Buntstift-Set zu Ihrer Sammlung hinzuzufügen

Finden Sie heraus, warum unser neues Harmonious-Set das fehlende Glied in Ihrer Buntstiftsammlung ist.

Weiterlesen