GRATIS verzending bij bestellingen boven € 75

 

<img src="decorative-image-title.jpg" alt="”>

Voortbordurend op onze serie artiestenprofielen in samenwerking met Barcelona Academy of Art, introduceren we met trots Sofia Wicks, een andere getalenteerde student wiens  Creatieve reis heeft haar van Dallas, Texas naar de levendige stad Barcelona gebracht. In dit interview leren we hoe Sofia de overstap maakte van politieke wetenschappen naar beeldende kunst, waarbij we haar creatieve proces, artistieke invloeden en de waardevolle ervaringen verkennen die ze heeft opgedaan tijdens haar studie aan de prestigieuze BAA. Lees verder en ontdek hoe Sofia's passie voor figuratieve olieverf is uitgegroeid tot een veelbelovende artistieke carrière.

 

Vertel ons iets over jezelf.

Ik ben een figuratieve olieverfschilder, oorspronkelijk afkomstig uit Dallas, Texas. Ik ben momenteel gevestigd in Barcelona en rond mijn studie af aan de Barcelona Academy of Art. Tijdens de COVID-19-pandemie ben ik in 2020 echt meer gaan schilderen en tekenen. Ik werd onmiddellijk aangetrokken door de figuratieve kunst en wijdde mij aan het leren van meer technische aspecten van realistisch tekenen en schilderen. 

 

Wat is je favoriete kunstmedium en waarom?

Ik houd ervan om met olieverf te schilderen, ik vind dat dit het medium is waarmee ik de meeste vrijheid kan hebben om kleur en textuur te verkennen. Olieverfschilderijen zijn ook erg vergevingsgezind en je kunt een gebied eindeloos opnieuw schilderen of herwerken om het precies goed te krijgen.

<img src="decorative-image-title.jpg" alt="”>

Hoe ben je begonnen als kunstenaar?

Ik ben afgestudeerd aan de universiteit met een graad in politieke wetenschappen en heb daarna een aantal jaren in Washington DC gewerkt in de hoop terug te keren naar school om advocaat te worden. Toen de pandemie echter uitbrak, merkte ik dat ik vanuit huis werkte en veel meer tijd over had. Op dat moment werd ik gebeten door de kunstmicrobe en bracht ik eindeloze uren door met het leren tekenen en schilderen van portretten. Ik raakte er volledig aan verslaafd en besloot dat ik een grote verandering in mijn leven moest doorvoeren en een carrière in de kunst moest nastreven. Ik bleef werken en geld sparen totdat ik klaar was om de sprong te wagen!

In juli  2022 zegde ik mijn fulltime baan in DC op en verhuisde naar Barcelona om te studeren aan de Barcelona Academy of Art (BAA). Ik heb al mijn spaargeld gebruikt om mijn school te betalen en blijf parttime op afstand werken om mijn reis te helpen financieren. Deze zomer studeer ik af aan de BAA en ik kijk uit naar de volgende stap om mijn persoonlijke werk echt te ontwikkelen. 

 

Wat vind je het leukste aan studeren aan de kunstacademie?

Studeren aan de kunstacademie is om verschillende redenen van onschatbare waarde geweest, vooral vanwege het gemeenschapsaspect. Omdat ik op een school zit met zoveel gelijkgestemde individuen waar ik van kan leren en waar ik over ideeën kan brainstormen, heb ik een omgeving gekregen waartoe ik nog nooit eerder toegang heb gehad. Ik heb tijdens mijn schooltijd vrienden voor het leven gemaakt en ik ben zo opgewonden om te zien hoe we allemaal onze kunstcarrières blijven opbouwen! 

<img src="decorative-image-title.jpg" alt="”>

Vertel ons over uw creatieve proces.

Mijn creatieve proces begint pas echt als ik tijd voor mezelf heb met mijn gedachten. Voor mij staat dat mijn ochtendlopen in de weg. Tijdens het hardlopen heb ik de tijd om na te denken en te verwerken wat ik op een bepaald moment doormaak. Meestal komt er een beeld of idee in mijn hoofd en dan begin ik het te ontwikkelen. Ik begin op Pinterest te kijken, luister naar de muziek waarmee ik in die tijd verbinding maak en schets het oorspronkelijke idee in Procreate. Zodra mijn idee vorm begint te krijgen, maak ik een reeks referentiefoto's of bekijk ik foto's die ik in het verleden heb gemaakt. Bij bijna al mijn werk zijn mijn vrienden en familie betrokken, dus ik voel een persoonlijke band met het stuk dat ik maak.Tijdens het schilderen van het werk neigt het te evolueren naar een dagboekaantekening, die verandert en zich ontwikkelt samen met de gedachten die in mijn hoofd rondcirkelen. 

 

Barcelona heeft een ongelooflijke kunstscène. Heb je favoriete plekken in de stad die creativiteit inspireren?

Als ik in een creatieve stilte zit, ga ik graag naar musea. Mijn favoriete plekken om naartoe te gaan zijn het Europees Museum voor Moderne Kunst en het Museu Nacional d'Art de Catalunya. 

<img src="decorative-image-title.jpg" alt="”>

 Waar vind je nog meer inspiratie?

Ik haal veel inspiratie uit muziek. Ik probeer voor elke nieuwe maand of seizoen nieuwe afspeellijsten te maken en de nummers die ik kies hebben echt invloed op de kunst die ik maak.

<img src="decorative-image-title.jpg" alt="”>

Wat zijn je grootste artistieke invloeden?

Ik kijk graag naar werk van andere kunstenaars, zowel uit het verleden als uit de recente tijd. Ik ben momenteel erg geïnspireerd door Colleen Barry, Nick Alm en Alex Kanevsky. Sommige artiesten waar ik altijd op terugkijk zijn Egon Schiele, Francis Bacon, Lucian Freud, Ramon Casas, Joaquin Sorolla en Ignacio Pinazo Camarlanch.  

 

Op welk kunstwerk ben je het meest trots?

Ik denk dat ik het meest trots ben op mijn recente stuk getiteld 'Overthinking'. Ik heb het geschilderd in een tijd waarin ik veel onzekerheid voelde rond de liefde en het is het meest kwetsbare stuk dat ik heb voltooid. Het gaat over het web van gedachten en emoties die we allemaal voelen in relaties. Relaties brengen onze onzekerheden naar boven en dwingen ons onze eigen demonen onder ogen te zien. Het schilderij is bedoeld om over te brengen hoe de wervelende gedachten vaak zelfs in de nauwste relaties afstand kunnen scheppen. In het stuk laat ik het isolement zien dat kan ontstaan ​​als iemand vastzit in zijn eigen angsten, en langzaam vervaagt uit de realiteit.

<img src="decorative-image-title.jpg" alt="”>

Kunt u ons vertellen over een uitdaging die u als kunstenaar bent tegengekomen en hoe u eraan heeft gewerkt om deze te overwinnen?

Ik denk dat de grootste barrière voor mij in de kunstwereld de financiële last van school, benodigdheden en tijd is geweest. Ik heb parttime kunnen werken om mezelf overeind te houden en ik voel me erg gelukkig dat ik tegelijkertijd kan werken en naar school kan gaan. Het is een uitdaging om artistieke training te financieren, maar er zijn altijd manieren om het te laten werken!

 

Welk advies zou je geven aan beginnende artiesten?

Als je net aan je kunstcarrière begint, zou mijn grootste advies zijn: wees geduldig. Toen ik mensfiguren begon te tekenen, had ik moeite met de technische aspecten en voelde ik dat er een enorme kloof gaapte tussen waar ik was en waar ik wilde zijn. Het vergde (en vergt nog steeds) veel oefening en “mislukkingen” voordat ik tot een eindproduct kwam waar ik blij mee was. Ik heb nog steeds het gevoel dat er een steile berg te beklimmen is wat betreft mijn technische vaardigheden, maar het is echt bemoedigend om te zien hoe de kleine stapjes en oefenschetsen zich in de loop van de tijd opstapelen!

<img src="decorative-image-title.jpg" alt="”>

Wat is je favoriete Castle Arts product en waarom?

Ik ben dol op de Castle Arts Pasteltint-kleurpotloden. Het kleurengamma en de textuur van de potloden zijn perfect voor wat ik nodig heb. Ik voeg graag wat mixed media toe aan schilderijen of tekeningen met kleurpotloden om de werken af ​​te maken en ze mijn eigen te maken.

 

Volg Sofia op Instagram @sofiawicksart om meer van haar werk te zien.

 

Als je ervan droomt een schilder te worden zoals Sofia, dan is onze 72-delige schildersbundel precies wat je nodig hebt om aan de slag te gaan. Bespaar 52% op drie van onze essentiële verfsets, met 24 aquarel-, acryl- en olieverf voor slechts $ 49,99.Ze worden geleverd met alles wat je nodig hebt om te experimenteren en je stijl te vinden, inclusief deskundige kunsttips en tutorials om je te helpen elk medium onder de knie te krijgen.

Nieuwste blogs

Bekijk alles

Meet Our New Resident Artist: Hannah Thorpe
  • door Bethany Hamer

Maak kennis met onze nieuwe resident artist: Hannah Thorpe

Zeg hallo tegen Hannah Thorpe, onze nieuwste resident artist en een essentieel lid van het team achter een spannend nieuw cursusaanbod dat we achter de schermen hebben ontwikkeld.

Lees meer

Meet Our New Resident Artist: Stephen Simpson
  • door Bethany Hamer

Maak kennis met onze nieuwe resident artist: Stephen Simpson

Maak kennis met Stephen Simpson, een van onze nieuwe resident-artiesten en een belangrijk onderdeel van het team dat werkt aan een spannende nieuwe cursus die we in de maak hebben.

Lees meer

8 Reasons to Add the Harmonious Coloured Pencil Set to Your Collection
  • door Bethany Hamer

8 redenen om de harmonieuze kleurpotlodenset aan je collectie toe te voegen

Ontdek waarom onze nieuwe Harmonious-set de ontbrekende schakel in je kleurpotlodencollectie is.

Lees meer